Nå, heller ikke i år kom vi på skiferie. Men sådan som det går nu med at få kontrol over smitten og virusset, så ser det faktisk ud, som om at vi kan tage på sommerferie i udlandet til sommer. Og det vil da være skønt. Vi er sikkert mange, som ønsker os en lækker ferie i sydens sol. Efter et meget hårdt og svært år, hvor der er blevet vendt op og ned på mange ting i vores hverdag, vil det da være vidunderligt at kunne nyde nogle dage med badning, lækre strande, smuk natur og masser af varme. Jeg håber bare, at de også når at få vaccineret mange mennesker i de lande, som vi gerne vil besøge.

Vi kan køre selv

Vi går faktisk og taler om, at vi godt kunne tænke os at tage sådan en kør selv ferie, sådan som vi gjorde det for 4 år siden. Det var en afslappende måde at holde ferie på. Ingen stress. Intet pres. Ikke nogen bestemte tidspunkter, man skal møde op på. Bare os, bilen og et kort over området vi besøgte.

Det var en kør selv ferie i Italien. I det nordlige Italien. Og det var så lækkert. Vi kørte til Gardasøen, og vi var i Venedig. Ja, vi kom vidt omkring. Og vi lærte en hel del om polenta og pizza. Og italienske vine. Herligt.

Gardasøen var lækker

Jeg tror dog ikke, at vi vil tage til Gardasøen igen. Ikke fordi der ikke er dejligt. Vi vil bare gerne prøve noget andet. Jeg har selv en idé om, at jeg godt kunne finde på, at vi tager på camping i Frankrig. Jeg har hørt så meget godt om Provence. Jeg kunne godt tænke mig at komme dertil. Men jeg ved, at jeg vil møde modstand fra mine børn og min hustru. De har sådan set ikke noget imod at komme på campingferie. Men de har allerede udtalt, at de vil bo på hotel. Og de vil sådan set også gerne ud at flyve. Jeg kan godt forstå dem.

Jeg foretrækker bilferie

Men det er bare sådan, at jeg hader at flyve. Jeg ved godt, at man kan tage noget beroligende, og at når man først er i luften, så kan man ikke mærke, at man flyver. Men rent ud sagt, så er jeg hundeangst, når flyet letter og lander. Jeg kan ikke gøre for det. Derfor foretrækker jeg, at vi tager på bilferie som jeg savner. Og jeg har intet imod at køre i mange timer i træk. Tværtimod. Jeg elsker det. Et eller andet sted, så har jeg det sådan, at vores ferie sammen skal være ferie, hvor ingen er bange eller angst, og hvor alle skal have plads og tid til at nyde. Og er der nogen, der har noget imod at køre i bil i vores familie? Nej. Der er ikke nogen, der bliver køresyge. Så jeg kan ikke se, hvorfor vi ikke bare skal nyde de ekstra dage, det vil tage os at komme frem til vores rejsemål. Alting behøver ikke at ske så hurtigt. Især ikke i ferierne.

Lige nu har vi kig på Belgien og et badeland der – det ser simpelthen så lækkert ud. Se her.