Har du nogensinde været på galopbanen og se et væddeløb? Hvis du er fan af engelske film, så har du sikkert set mindst én film, hvor der er mindst én scene, der udspiller sig på en galopbane. Hvis du har oplevet sådan en dag med ræs, fugtig luft og klam lugt af svedige heste, så har du sikkert lagt mærke til, at rytterne som regel er meget små. Selvom det er voksne mennesker, så er de spinkle – og der er ikke et eneste gram fedt for meget på deres kroppe. De er veltrænede og de ved, hvordan de skal håndtere de stærke dyr.

Hvordan gør de?

Du har bare et spørgsmål: Hvordan kan en væddeløbsrytter holde sin krop i form over lang tid, uden at tage et eneste gram på? Ja, de skal jo holde vægten på et bestemt niveau – ellers må de ikke deltage i væddeløbet. Men de spiser altså nogle kraftige og meget kalorieholdige måltider. Ofte er det junkfood, de spiser, fordi det mætter dem lige med det samme.

Jeg kan give et bud på, hvordan de gør det:

Saunatæpper til vægttab

De kravler ind i et saunatæppe, når de er hjemme og kan slappe af. Et saunatæppe med infrarød varme bevirker nemlig at stofskiftet øges. Dermed bliver der brændt en hel del kalorier af. Varmen fra saunatæppet forøger simpelthen blodcirkulationen, som derved forøger forbrændingen af kalorierne. Det er det, som rytterne sikkert gør.

Og et saunatæppe kan købes online. Det er ikke så forfærdeligt dyrt at anskaffe sig. Samtidigt sørger tæppet selvfølgelig også for, at rytterne holder deres kroppe varme. Saunatæppet bidrager derfor også til at deres krops ømme muskler kan restituere sig ret hurtigt.

De bliver da ømme i kroppen efter at have redet deres heste på den der måde, hvor de nærmest står foroverbøjet over hestens hals på en ret akavet måde. Der skal da nogle gode mave- og rygmuskler til at kunne holde balancen i den stilling – på en galopperende hest.

Rytterne gør det også

Så jeg vil slet ikke være forbavset, hvis rytterne på galopbanen anvender saunatæpper med infrarød varme i deres fritid. Dels hjælper det dem til at holde vægten nede. Dels hjælper det dem til hurtig restituering af ømme muskler. Og restitueringen sker hurtigt. Dette er også nødvendigt. De har jo ikke så meget fritid. De skal op – meget tidligt om morgenen for at kunne træne til de næste væddeløb.

Saunatæpper er derfor ideelle til den slags sportsmennesker. Men de kan altså også bruges af ’almindelige’ mennesker, der bare gerne vil føle velvære efter den ugentlige træning på fodboldbanen. Et infrarødt saunatæppe må dog ikke misbruges. Og det vil være misbrug, hvis du ligger i det i mere end én time.

Det bevirker nemlig, at du mister væske i kroppen. Dehydrering af din krop må ikke ske. Du har måske set marathonløbere, der slet ikke ved, hvor de befinder sig, hvis de under deres præstation ikke har fået væske nok. De vakler og har meget svært ved at styre deres krop. Det er derfor vigtigt, at du gør, som saunatæppets vejledning fortæller dig: Drik vand før og efter brugen af det.