Du sidder derude ved vingen i lufthavnen. Og endnu engang tager du dig til hovedet og er ved at rive håret ud. Der er flyforsinkelse – igen. Det er bare så irriterende, at de der flymekanikere ikke kan gøre deres arbejde ordentligt. I har lige fået at vide, at kaptajnen nægtede at lette, fordi han opdagede et lille problem med hydraulikken i en af turbinerne. Fornuftig kaptajn. Men irriterende for jer. Og faktisk også for kaptajnen. Han er jo også nødt til at vente på at mekanikerne får fikset turbinen. Overarbejde.

Børnene må vente

Du sukker. Rejser dig og fortæller børnene, at de skal blive siddende, imens du går hen og køber en cola til dem. De er tørstige – og temmelig utålmodige. Så en cola er velkommen. Du går hen til baren og får to cola med dig. Og en stor øl til dig selv. Der skal lige lidt væske indenbords, inden du fortæller ungerne, at I skal vente i endnu et par timer.

De tager den dårlige nyhed med godt mod – og den søde sodavand har allerede fået dem i bedre humør. Så du sætter dig med din bog. Du læser om det sted, som I skal besøge. En græsk ø. Totalt ukendt, men med en spændende historie.
Du havde kigget på rejser til Grækenland, men var lidt træt af de gængse rejsemål til Grækenland. Ville gerne noget lidt mere specielt. Så det blev hverken en afbudsrejse eller en charterrejse, du bookede.

Et godt sted at finde billige rejser

Nej, du gjorde noget andet. Du gik på biblioteket og fandt bøger om den græske mytologi. Og da du faldt over en historie der udspiller sig på en ganske særlig ø. Du fandt logi til en familie på fire dér. Bagefter gik du ind på en rejseportal og fandt billige flyrejser her dertil.

Det sidste fortryder du. Det fungerer ikke med de der lavprisflyselskaber. Du lover dig selv, at det er sidste gang, du selv laver rejsearrangementer.