Vi skrev under i sidste uge. På skilsmissen. Jeg er ret lettet. Det bliver godt for mig at komme ud af det forhold. Det gik simpelthen ikke. Mit barn er naturligvis ked af, at far og mor ikke længere skal bo sammen, men det er til det bedste. For os alle.
Min mand er flyttet for en måned siden. Han ejer stadig 50% af huset, som jeg og vores barn bor i. Jeg vil gerne købe ham ud af det. Jeg vil ikke have mere med ham at gøre. Eller retter. Jeg vil have mindst muligt med ham at gøre. Ok. Han skal naturligvis have lov til at komme og hente vores datter, når hun skal være hos ham. Jeg stoler bare ikke på, at han gør det. Han har ofte svigtet hende, og hun og jeg skal videre i vores liv.

Rådgivning er altafgørende

Det, som jeg er i gang med lige nu, er så at lægge et budget. Det bliver hårdt at sidde her i huset alene, men jeg har talt med en rådgiver om omlægning af nogle lån, og det ser ud til, at jeg lige akkurat kan klare at købe min mand ud af huset. Jeg har talt med min advokat. Han er ikke specialist i boligkøb og den slags. Men han sagde, at jeg absolut skal sørge for at få professionel køberrådgivning, så jeg ikke snyder mig selv. Han satte mig i forbindelse med et bureau, der ved meget om hele processen omkring køb af bolig. Han kommer herud sammen med en ejendomsmægler på mandag.

Han forklarede mig, at jeg nok er nødt til at afse en del tid til deres besøg på mandag. Vi har mange ting, som skal afklares, inden vi kan komme i gang med selve købet af den del, som egentlig tilhører min mand. Der er sådan noget med, at skødet skal ændres, at det skal tinglyses og den slags. Alt sådan nogle besværligheder, som jeg helst vil være fri for at skulle tage stilling til lige nu. Hvad koster det egentlig at få ændret et skøde? Hvem laver den skødeskrivning, som køberrådgiveren nævnte? Jeg må huske at lede, efter skøde priser. Husker en artikel om emnet. Det handler om, at min datter og jeg skal have fred. Det har været hårdt nok med selve skilsmissen, og jeg er træt.

Hvad med min fremtidsfuldmagt

I går, da jeg slappede af, slog det ned i mig, at jeg egentlig burde sørge for at få tilbagekaldt den fremtidsfuldmagt, som jeg lavede for nogle år siden. Det er jo min eks, der står som den, der skal varetage mine interesser, hvis jeg ikke selv kan. Jeg har slet ikke nået at få tænkt på det. Men det er absolut noget af det første, som jeg skal have gjort efter på mandag. Kan jeg indsætte min datter som fuldmagtshaver? Hun er jo ikke myndig. Det bliver hun først om 6 år.
Jeg måtte hive min notesblok frem og skrive ned, at jeg skal huske at ringe til min advokat og tale med ham om det. Huskelisten bliver længere og længere.