Jeg er havnet i en lidt dårlig situation. Vi blev jo kaldt hjem efter alt, det her med Corona brød ud og gik helt amok over hele verden. Jeg var ellers udsendt af virksomheden i Thailand. Men jeg skulle komme hjem. Firmaet ville helst, at jeg kom hjem. De ville ikke have rygter i omløb om, at de lader deres medarbejdere i stikken. Fornuftigt. Og sandt at sige, så har jeg da været glad for at være herhjemme i Danmark. Det er bare lidt mere sikkert her. Du ved sådan med sygehusene, som er bedre udstyret, end de thailandske er. Så vi rykkede hele familien hjem.

Genialt flyttefirma

Det skete i lyntempo. Min arbejdsgiver var uvurderlig i den sammenhæng. Han sørgede for, at vi fik en nogenlunde anstændig bolig, og han fandt et flyttefirma i Aarhus, som kunne stå for hele logistikken. Det var utroligt. De sendte en lokal repræsentant herud, som pakkede alle vores ting ned i løbet af nul komma fem. Han fik tingene sendt afsted mod Danmark i løbet af to dage. Det er utroligt. Normalt ville det tage flere dage at få tingene igennem told og den slags. Det er jo et land med et stort bureaukrati. Måske fik de fart på, fordi de også vil beskytte sig. Det kan jeg ikke sige.

Vi nåede det

Hvorom alt er, så fik jeg booket flybilletter til os alle sammen, og vi nåede lige at komme tilbage, inden grænserne blev lukket. Vi blev tjekket. Alt ok. Og så tog vi på hotel. Firmaet, jeg arbejder for, havde på det tidspunkt endnu ikke nået at skrive under på lejekontrakten til den bolig, vi skulle bo i. Der gik nogle dage. Jeg trackede selvfølgelig via internettet, hvor vores ting er henne i løbet af de dage. På et tidspunkt kunne jeg se, at de var kommet til Dubai. Fint. De kommer i løbet af få dage.
Det var sådan jeg tænkte.

Opbevaringsrum i Århus

Så jeg begyndte at lede efter et sted med opmagasinering i Aarhus. Lejligheden, som firmaet ville leje til os, var i forvejen møbleret. Så alle vores ting skulle opmagasineres, indtil vi finder en mere permanent bolig.

Ved et tilfælde fandt jeg ud af, at det samme firma, som havde sørget for, at deres repræsentant ude i Thailand fik sendt vores ting afsted, også har faciliteter til opbevaring i Aarhus. Så det var jo nærliggende at ringe dem op for at høre, om de kunne gøre det for vores ting, når de ankom. Jeg talte med dem. De kunne og ville sagtens påtage sig opgaven. Jeg skulle ikke være bekymret. God service. Fantastisk service. Jeg foreslog derfor min familie, at vi holdt et par dages ferie i Danmark, indtil vi kunne flytte ind i lejligheden. Vi havde jo et fint hotelværelse. Så et par dage med total afslapning ved hotellets gårdhave og med masser af fjernsyn – på dansk, var ikke uvelkomne. Det hele var jo sket så hurtigt.

Og efter 3 dage med TV, snacks, søvn og brætspil kunne vi så endelig flytte ind i den lejlighed, som mit firma har lejet til os, er vi nu kommet ind i en ny rutine.