Hvad gør man, når man har smidt sine bilnøgler væk og bare ikke kan finde den ekstranøgle, som man har gemt et sted derhjemme? Og man har svoret højt og helligt, at man ikke glemmer, hvor ekstranøglen er gemt? Det kan være en ret besværlig proces.
Det skete nemlig for mig for nogle uger siden. På en eller anden måde var jeg kørt på arbejde og havde parkeret bilen ved min arbejdsplads. Da dagen så var omme, og det var på tide at køre hjem igen, så kunne jeg bare ikke finde mine bilnøgler. Og jeg kunne heller ikke huske, hvor ekstranøglen ligger derhjemme. Havde jeg kunnet huske, det, så ville jeg have ringet til min mand og bedt ham om at finde den og komme og give mig den, og så kunne vi køre hjem igen – i hver sin bil. Men sådan var det bare ikke.

Nøglerne er væk

Jeg ringede dog til min mand og fortalte ham, at mine bilnøgler er væk, og at jeg ikke ved, hvornår jeg kommer hjem. Min mand foreslog, at han kom og hentede mig. Men tanken om, at nogen måske finder mine bilnøgler og dermed får adgang til min bil, var jeg ikke glad for. Så jeg sagde til ham, at han ikke skulle komme og hente mig. Jeg skulle nok finde en løsning. Og hittepåsomhed og gode løsninger, er jeg ret god til, synes jeg da selv.

Jeg besluttede at finde en billig låsesmed i nærheden. Ringede ham op og forklarede ham situationen. Fortalte ham, at jeg virkeligt havde brug for hans viden og kunnen om for eksempel adgangsstyring. Fortalte ham, at bilen har været dyr, og at jeg ikke vil have den stående her på en parkeringsplads, der er helt tom om natten.

Han var forstående

Låsesmeden, jeg fandt, forstod udmærket min situation. Han sagde, at han ville gøre en enkelt undtagelse og hjælpe mig. Normalt er det ikke et job, han må udføre. Han kom og fik åbnet min bil. Men så var det næste problem: Hvordan får jeg startet bilen?
Låsesmeden kunne et trick. Noget med at åbne et eller andet sted og fikse noget med nogle ledninger. Bilen var startet. Jeg var taknemlig. Meget taknemlig. Jeg fik også besked på, at jeg ikke under nogen omstændigheder må nævne, at han hjalp mig med det. Ikke til en eneste sjæl. Det kan koste ham sit arbejde. Jeg lovede, det ved alt, hvad jeg har helligt.

Et lille trick med ekstranøgle

Jeg kørte hjem. Ringede undervejs til min mand og fortalte, at jeg er på vej hjem. Han blev lettet. Havde da også forberedt maden, da jeg kom hjem, og fik parkeret bilen i carporten. Vi spiste, og jeg fortalte ham om, hvad jeg havde lovet låsesmeden. Efter maden begyndte vi, så at lede efter ekstranøglen. Det var et projekt, der tog flere timer. Men jeg har været så heldig. Vi fandt nemlig, nøglen i en lille dåse, jeg har stående ude i skabet ude på badeværelset. Et helt ulogisk sted at gemme en nøgle. Ja. Men der lå den. Og jeg ser den lille dåse hver dag, når jeg lægger makeup. Hvorfor kunne jeg ikke huske, at den lå der?